In 2001 ben ik met mijn praktijk begonnen. Aanvankelijk voor vrouwen in de overgang. Ik ben opgeleid als verpleegkundige A met specialisaties kinderen en MGZ. In mijn praktijk voor vrouwen in de overgang, ontdekte ik de fantastische werking van stoffen die “gewoon” in de voeding voor kunnen komen. Vanuit mijn reguliere opleidingen, was ik gewend om ziekte en ongemak op te lossen met medicijnen en was dan ook erg verrast dat een simpele voedingstof zoveel invloed kon hebben. Ik ben met veel enthousiasme orthomoleculaire geneeskunde gaan studeren.

In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er naar de gezondheid te handhaven of te bevorderen door middel van stoffen die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Dit zullen veelal stoffen zijn die in een gezonde natuurlijke voeding voorkomen. Uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er een belangrijke relatie bestaat  tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van veel degeneratieve ziektebeelden zoals o.a kanker, hart en vaatziekten, reuma MS en ouderdomsdiabetes.

Na de studie orthomoleculaire geneeskunde ben ik KPNI gaan studeren. Klinische Psycho-Neuro- immunologie. De KPNI onderzoekt o.a de relatie tussen gedrag, psychosociale factoren, het zenuwstelsel, de hormoonsystemen, het immuunsysteem en ziekte. Elk systeem heeft invloed op het andere, stimulerend of remmend.  Met de KPNI ga je op zoek naar de oorzaak van de klachten.  KPNI heeft de grootste waarde voor met name patiënten met chronische klachten. Langdurige klachten worden bijna altijd veroorzaakt en onderhouden door stoornissen op psycho-neuro-immunologisch gebied. Emoties, gedachten, voeding beweging en nog veel meer factoren kunnen invloed hebben op de verschillende systemen en hun connecties. Deze invloed kan het verschil maken tussen ziekten en gezondheid.

Mijn vak is meer dan werken, het is een manier van leven. Een weg naar gezondheid, je goed en in balans voelen.